Over mij

Ik ben Wilma Koolstra.
Kleuren maken me blij. Tekenen en schilderen zijn mijn manier om me te uiten bij vreugde en verdriet.

Jarenlang werkte ik voor mezelf, en merkte ik wat het tekenen en schilderen met mij deed. Daardoor kreeg ik de behoefte mijn ervaringen met anderen te delen. Ik volgde de Opleiding Genezend Tekenen, waar ik veel leerde over allerlei tekenthema’s en beeldtaal. Ik verliet de opleiding met een rugzak vol creatieve ideeën voor workshops en tekentherapie.

Tekenen en kleuren zijn prachtige, krachtige middelen om uitdrukking te geven aan iets wat (nog) niet gezegd kan worden.

Waar geen woorden zijn, spreken de kleuren 

In 2009 startte ik mijn eigen bedrijf Kleurenderwijs, voor kunst, workshops en tekentherapie.
Een fijne combinatie om mijn dagen te vullen met kleur….totdat..

In 2016 trok alle kleur weg uit mijn leven. Mijn lieve zoon Robbin (21 jaar) overleed.

Tekenen en schilderen hielden me op de been. Dagelijks tekenen, gaf me houvast. Kijk, dit heb ik gemaakt. Ik ben er nog.
Ik volgde een training bij het Landelijk Steunpunt Verlies/Rouw (2018-2019) ‘over kwetsbaarheid en veerkracht’.
De weg van rouw is lang, de leegte is zwaar, maar door de jaren heen heb ik een manier gevonden om het ondraaglijke te dragen. Ik ontdekte en ontwikkelde allerlei tekenthema’s die helpen. Thema’s die aansluiten bij verschillende aspecten van rouw. Tekenen troost.

Mijn kleurloze leven is weer kleurrijk geworden. Dat wil niet zeggen dat ik altijd blij ben. Er zijn steeds weer nieuwe momenten van intens gemis. Maar ik heb geleerd dat kleuren helpen. En rouwen, dat kan in alle kleuren van de regenboog. Ik schilder en teken van harte en als je wilt, loop ik met je mee in het land van rouw. Op zoek naar plaatsen van ontspanning, vuurplaatsen en bijzondere ontmoetingen.

Artikelen en interviews die over mij verschenen in de media, vind je onder Media

Hartelijke, kleurrijke groet,

Wilma

Contact

Contact Us

Reacties zijn gesloten.