Wie rouwt, is vaak zo zoekend. Zoekend naar de zin….

Vanochtend schreef ik een verhaaltje. Over een slak. Ik bén de laatste tijd (weer) helemaal een slak. Zo bedacht ik dat de Slak de hoofdrol mag spelen in mijn nieuwe boek. Ja, ik ben begonnen aan het maken van een nieuw boek. Hoe en wat precies weet ik nog niet. Iets over troost en tekenen in tijden van rouw, of misschien wordt het wel een verhaal over vertragen in de tijd.

Ik geniet nu al van het hele maakproces. En ja, het zal even duren. Eeeeeven hè, want ik ben die slak 😊

Herken jij je in traag zijn door omstandigheden? Door verlies en verdriet bij rouw? Door ziekte? Of ben jij iemand die juist heel hard gaat werken? Of móet werken?

Wát een zoektocht!

Mijn verhaaltje

‘Ik ben op zoek’, zei de Slak.
‘Naar wát?’ vroeg de Vroege Vogel.
‘Naar de zin.’
‘De zin van wát?’
‘Ja, precies dát! De zin van wat, van wie en van waarom.
Zeg maar de zin van het leven.’
‘O, dat duurt wel eeeeeven’ zei de Vroege Vogel. (En hij dacht: de Slak en éven??)
‘Wil je helpen zoeken?’ vroeg de Slak en hij vond zichzelf erg dapper dat hij om hulp durfde vragen.
‘Nee’, zei de vroege Vogel, ‘dát kun je alleen maar zelf’.

‘Jaaa, ja’, zei de Slak en hij vervolgde zoekend en slenterend zijn trage tocht…

De zin van het leven?

Het is een serieuze vraag waar je waarschijnlijk niet zomaar even een antwoord op hebt. Zeker niet als je iemand zo mist. Ik heb de vraag voor mezelf eenvoudiger gemaakt door een stapje terug te doen en er een verhaaltje omheen te schrijven. Dat doe ik nu met meerdere aspecten van rouw. 
Zo kan ik lichter en luchtiger naar mezelf kijken. Tekeningen of andere creaties verbinden mijn woorden met mijn gevoel. Hierin ligt ook mijn creatieve tip besloten.

Creatieve tip

Schrijf een kort verhaaltje over een dier waarmee jij een bepaald gevoel hebt. Een dier dat al bestaat of een fantasiedier met kenmerken van jezelf. Of schrijf alleen zijn kwaliteiten of tekortkomingen op.
Teken het dier.
Plaatjes zoeken en/of een collage maken is ook fijn om te doen. Bekijk je werk op een afstandje. Wat zegt dit beeld je?

Door iets te creëren kun je je hoofd wat leeg maken. Want wat gaat er veel in je om als je rouwt hè.

.. en zo spreek ik mezelf bemoedigend toe in
een tekening

Vragen over je tekening?

Wil je meer weten over je tekening? Ik kijk graag met je mee. Door jezelf vragen te stellen over bijvoorbeeld kleurgebruik, symboliek en energie van de tekening, kom je al een heel eind. Maar soms is het fijn als iemand anders de vragen stelt en jou zo op weg helpt inzicht te krijgen.
Ik help je graag. Dat kan in mijn huiskameratelier of online naar wens.

Op mijn website vind je de optie bij ‘minisessie’. Onderaan vind je de link.

Een minisessie kan ook als je graag je verhaal (nog eens) vertelt.
Rouw heeft woorden nodig.
Telkens weer. Soms opnieuw, jaren na een verlies.
Vertel maar, ik luister.

Hier vind je informatie over de minisessie


Deze blog is eerder verstuurd naar de ontvangers van ‘Tekenen van Troost’.
Wil jij ook gratis mails met creatieve inspiratie en blogs over rouw?
Schrijf je dan hier in.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.