Van niets naar iets

Niets doen is…
Terwijl de ochtend alweer een paar uur oud is, lees ik hoe belangrijk het is om van tijd tot tijd niets te doen. Heerlijk, want ik heb alleen nog maar koffie gedronken en een beetje voor me uit zitten staren. En ja, ik zat wat te lezen in een boek over creativiteit. Ik deed dus wel íets, maar het voelde als niets. Het was wel een bewuste keuze, de dag langzaam starten.

Wat is ‘niets’ doen voor jou?
Niets doen is niet altijd een keuze. Soms zit je hoofd te vol, dan kun je niet anders. Herken je dat? Dat je hoofd soms zo overloopt, dat je vergeetachtig bent, dat je je niet kunt concentreren? Dat je nergens aan toe komt?

Troostvogeltjes en geluksvogeltjes, mijn handen
vol en mijn hoofd weer leeg

Als je hersenen te veel bezig zijn met emoties, stress of andere complexe informatie, dan is het goed om te proberen afstand te nemen.  
Even ontspannen, wandelen, iets eenvoudigs doen, of iets kleins creëren, kunnen enorm helpen.

Creativiteit als krachtig middel

Als je veel met hoofd- en hartzaken bezig bent, is het fijn om iets creatiefs te doen. Tekenen en schilderen zorgen voor ontspanning, mits je geen hoge latten legt en naar perfectie streeft.

Ik heb een leuke vorm van creativiteit gevonden, die voor iedereen haalbaar is en waar je ‘innerlijk kind’ blij van wordt. Misschien volg je mij op de social media en heb je al mijn berichten voorbij zien huppelen. Want ja, wat ben ik enthousiast hierover: vogeltjes vouwen van papier.

Ik maakte een kort videofragment over het maken van de basisvorm. Zie hier: https://youtube.com/shorts/z-8FABqEhx4

Hieronder zie je hoe je zo’n gevouwen basisvorm kunt uitwerken tot een vogeltje. In het voorbeeld gebruikte ik mooi aquarelpapier en inkt. Om te beginnen is het fijn om met printerpapier te werken. Het vouwen gaat dan gemakkelijk.

Vind je het leuk om samen met anderen meer ideeën op te doen en te leren over verschillende papiersoorten en tekentechnieken? In februari staat een aantal workshops gepland. Hierbij werken we met dun printerpapier en bijenwasblokjes. Op speelse wijze creëren we een ondergrond waarvan we stroken knippen en de vogeltjes gaan vouwen.

Doe je mee aan een online workshop op de hieronder genoemde data? Geef je dan snel op via contact@wilmakoolstra.nl of via een privé berichtje. Je krijgt dan een bijenwasblokje (gratis en geen verzendkosten) toegestuurd.

Agenda

6 februari 14.00 – 15.00 uur Online Tekencafé Bijdrage € 15,-

NIEUW: Avondworkshop online tekenen op
15 februari 20.00 – 21.00 uur. Bijdrage € 15,-

In de online workshops kunnen maximaal 10 mensen meedoen. Het is fijn om met elkaar in gesprek te kunnen gaan en elkaars werk te zien. Met een grote groep kan dat niet.

15 februari
Workshop Troost- en geluksvogeltjes maken.
Plaats: Van Wischstraat 61, Terborg. Tijd: 10.00 – 12.00 uur.
Investering: twee uur tijd en aandacht voor jezelf en €45,-. Inclusief alle materialen, koffie, thee. We werken met mooie materialen.

Ik heb hier plaats voor vier mensen.

Nieuw:

 • Over mijn troostboek ‘Kan ik iets voor je doen?’
  Het boek is inmiddels al voorgelezen in het Achterhoeks, Zeeuws, Fries en als nieuwste kwam de Vlaamse versie binnen. Met dank aan ieder die het zo mooi voorleest. Luister via deze link naar Lut, die in het Vlaams leest.
  Vanuit deze link kom je gemakkelijk bij de andere voorlezers.
  Je kunt het boek in een aantal bibliotheken lenen.
  Zelf het boek bestellen kan via de website Kleurenderwijs.nl
 • Ben je op zoek om je rouw op creatieve wijze te uiten? Of wil je jouw persoonlijke verhaal vertellen? Op de website wilmakoolstra.nl vind je informatie. Ik loop graag een stukje met je mee.
 • Kaartenactie:
  Je kunt nog tot en met 1 februari gebruik maken van de actie 10 kaarten voor €10,- Dit geldt voor de enkele kaarten. Daarna zijn ze weer €1,50 per stuk (exclusief verzendkosten)
 • Mijn webshop heeft een nieuwe categorie: Troost- en geluksvogeltjes.
  De eerste mini kunstwerkjes staan al op de site.
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.