Van knooppuntenroute naar troostpuntenroute

Ken je ze, die knooppuntenroutes die je naar de mooiste fietswegen leiden? .Je stippelt een route uit en die fiets je dan in de volgorde van de nummers die je noteerde. Dat kan via een app, maar je kunt ook, zoals ik dat graag doe, op een kaart de routes lezen. Vaak kies ik een richting en onderweg zoek ik steeds via welke knooppunten ik verder ga.

Afgelopen zondag was het een zonnige zomerdag en ik had genoeg energie om een eind te fietsen. Ik koos richting Montferland en gaandeweg reed ik Duitsland in. Uiteindelijk maakte ik een rondje van 35 km.

Als ik van tevoren deze route had uitgestippeld…. No way, veel te ver.

Ik vond het wel een mooie vergelijking met de weg door rouw. Die is gewoon niet te overzien, je hebt geen idee hoe het allemaal moet. Kom je er wel? Kom je ooit weer goed vooruit? Misschien kost het je al moeite om een klein stukje te lopen of te fietsen.

Het helpt om te denken ‘stukje bij beetje’ en af en toe even stilzitten op een bankje. Of heel véél stilzitten en af en toe een ‘stukje bij beetje’.

Grote taken opdelen in kleine. Zoals de knooppuntenroute die stukje bij beetje ontstond.  Misschien denk je op een dag: ‘Kijk eens hoe ver ik al gekomen ben!’ Ik wens het je toe, dat het steeds een beetje beter zal gaan.

Iedereen heeft zijn eigen landschap van troost

Tijdens het fietsen bedacht ik weer hoeveel lichtpuntjes en troostpunten er zijn. Door de borden met overzicht van knooppunten kwam ik op dit idee: Je kunt je eigen landschap van troost uitstippelen. Welke staat bij jou als stip op 1?  Misschien denk je op een dag: ‘Kijk eens hoe ver ik al gekomen ben!’ Ik wens het je toe, dat het steeds een beetje beter zal gaan.

Creatieve tip

Bedenk een aantal dingen die jou troosten en zet die in stippen op papier.
Verbind dan de stippen met elkaar met een wat kronkelige lijn, zoals je ook zou fietsen. Zo ontstaat er een mooi troostkaartje. Jouw eigen landkaart van troost. Tijdens het fietsen bedacht ik weer hoeveel lichtpuntjes en troostpunten er zijn. Door de borden met overzicht van knooppunten kwam ik op dit idee: Je kunt je eigen landschap van troost uitstippelen. Welke staat bij jou als stip op 1?  

Tot slot kun je er een soort legenda onder maken. Wat betekenen de verschillende stippen? Ik maakte een voorbeeld met dingen die ik troostvol vind.

Welk troostlandschap past bij jou?

Vind je het fijn om een keer samen te tekenen en/of in gesprek te gaan over rouw en troost? Je kunt een workshop bij mij volgen. Natuurlijk kun je ook een afspraak maken voor een mini sessie of individuele begeleiding.

Welkom.

zie nieuws


Deze blog is eerder verstuurd naar de ontvangers van ‘Tekenen van Troost’.
Wil jij ook gratis mails met creatieve inspiratie en blogs over rouw?
Schrijf je dan hier in.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.