Toen het misging

Vannacht kon ik niet slapen. Dat komt wel vaker voor en ik hecht er niet meer zoveel waarde aan. Ik blijf niet liggen draaien en denken, maar stap dan mijn bed uit en ga iets doen. Beetje lezen, thee drinken, tekenen.. en vooral geen beeldschermen aan, want daar word je juist zo wakker van, van dat ‘slechte’ licht.

Vannacht had ik geen zin in ‘beetje lezen, thee, tekenen…’ en zette mijn mobieltje aan. ‘Wat slecht!!!’ dacht ik nog. Maar ik had behoefte aan iets moois, iets troostvols, in een plaatje of muziek.

Ik vond afleiding in mooie liedjes op YouTube. Vaak weet je niet meer hoe je ergens terechtkomt na al dat gescroll. Ik kwam bij de mooie luisterliedjes van Yentl en de Boer. Ken je ze? Het liedje ‘toen het misging’ raakte mijn creatieve snaar. Onderaan deze mail staat een link naar het liedje op youtube.

Toen het misging

Toen we zagen dat het misging
Begon de schrijver aan zijn boek
En de schilder kwakte kleuren
Op een onbeschilderd doek
Om te zoeken naar een wereld
Die mooier is dan deze
En die ons laat begrijpen
Hoe het komt en hoe het stopt

Toen we zagen dat het misging
Het journaal te lelijk werd
En je Facebook moest vermijden
Als je goed wou kunnen slapen *
Zocht de schrijver naar een wereld
Waar rechtvaardigen regeren
En je als je wordt verbannen
Bij zeven dwergen mag logeren

Een universum naast het onze
Dat kan troosten en verdoven
Om temidden van de rotzooi
Nog in schoonheid te geloven

Nu we voelen dat het misgaat
In een wereld vol verdriet
Grijpt de danser naar z’n spitzen
Zingt een zangeres haar lied

Wat herken ik mezelf in de tekst van het lied. Op zoek naar een universum naast het onze dat kan troosten en verdoven. Zo creëer ik kleurrijke tafereeltjes waar ik blij van word. Van dit tafereeltje werd ik zo blij, dat ik er een gouden krulletjeslijst omheen liet maken.

troost is: een vrolijk tafereeltje schilderen en jezelf een gouden lijstje gunnen

Wat troost jou

Natuurlijk herken ik mezelf in ‘de schrijver’ en ‘de schilder kwakte kleuren op een onbeschilderd doek’. Soms luister ik naar muziek, of ik ga wandelen. Wat troost jou? Heb jij ook een creatieve activiteit?

Zoekend naar een wereld die mooier is

Heb jij zin om je creatief te uiten in tekenen of schilderen? De komende weken staat de deur van mijn huiskameratelier open. Elke ochtend geef ik een workshop.

  • Van 5 juli t/m 8 juli staat er elke ochtend van 10.00 – 12.00 uur een workshop ‘verrassend tekenen’ op het programma.

    Voor perfectionisten én ‘ik heb nog nooit getekend’- deelnemers. Vanuit stippen, lijnen, stempels, papiersnippers en alles wat niets hoeft te worden of hoeft te zijn, ontstaan vaak de mooiste, speelse kunstwerkjes. Leef je uit, geef je fantasie een boost en geniet van deze zomerse workshops.

Welkom.

Voor alle data en informatie, zie nieuws

Link naar het lied ‘toen het misging’ op youtube 


Deze blog is eerder verstuurd naar de ontvangers van ‘Tekenen van Troost’.
Wil jij ook gratis mails met creatieve inspiratie en blogs over rouw?
Schrijf je dan hier in.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.