Mooie quotes, clichés en dooddoeners

Woorden:

Dagelijks zie ik overal om me heen wel iets dat me inspireert. Of ik lees mooie teksten, quotes die me raken.

En soms denk ik ‘wat een cliché’ , te vaak gelezen. Of ik denk ‘wat een dooddoener’, terwijl ik een hekel heb aan alle woorden met ‘dood’ erin.

Ik heb ze weleens opgeschreven: doodlopend, doodmoe, doodgewoon en erger nog ‘doodleuk’, alsof er ook maar iets is dat leuk is aan de dood.

De clichés bij rouw.. je kent ze vast wel. Die van het ‘een plekje geven’ en ‘het leven gaat gewoon door’ en ‘alles komt goed’. Inmiddels ben ik zelf nogal clichématig aan het schrijven. Er is al zoveel over deze uitspraken geschreven..

Soms vallen woorden zo verkeerd. 

Op zoek naar woorden voor deze mail, zag ik opeens het plaatje voor me: De woorden die verkeerd vallen. En toen mijn oog viel (ook nog een vallend oog..)op de letterstempels voor me, zag ik inspiratie voor deze tekening.

Daarmee zag ik tegelijk de oplossing. Laat ze wegstromen die woorden die verkeerd vielen. Wees mild. Meestal bedoelen mensen het echt goed.  
Sluit mooie woorden in je hart. Delete de andere.

Woorden nodigen mij vaak uit tot tekenen. Zo plopte het woord ‘verbloemen’ bij me op. Daar kan ik over schrijven, maar ik gebruikte de letter ‘o’ om bloemetjes te tekenen.

Woorden…. Ik ben nog lang niet uitgeschreven.

Creatieve Tip:

Letterstempels zijn leuk! De letters, zo door elkaar gehusseld op tafel, kunnen je inspireren tot woorden en tekeningen.

Woorden worden zinnen.
En tekenen in de tijd.

Stempel een woord en associeer: wat roept dit woord bij je op? Maak er een mooi plaatje van. Met tekenkrabbels. En zet de datum erbij. Woorden als tekenen in de tijd. Juist als je je verloren voelt in de tijd, fijn om later terug te zien. Dít heb ik toen gedaan.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.