Klimop | vasthouden | loslaten | hartwerk

Het was op een moment dat ik in mijn tuin werkte. Ja, heel af en toe doe ik dat, omdat er te veel onrust bij me ontstaat… (te vol, te veel, te overheersend onkruid).

Een moment waarop ik de klimop zag, en het woord opeens zo binnenkwam. Klimop. Klim op. En och, ja, ik wenste het mezelf zo toe. Op die dag van ‘met mijn ziel onder de arm’. Ik plukte wat klimop en dacht na over dat ene woord waar zoveel goede wens inzit.

Opklimmen is handig als er een laddertje is. En zo, mijmerend over de klimop, kreeg ik zin om te tekenen en betekenis te geven aan dit woord én deze tekening.

Inmiddels staat deze kaart in mijn webshop.  

Als je opklimt heb je houvast nodig. Bij de klimop is dat goed te zien, hoe het zich vasthecht aan de muur, of hoe het slingert om een tak.
Wie moet loslaten, heeft houvast nodig. Houvast en vasthouden… ik zag het plaatje van de ‘troostvogeltjes’ voor me.

Wie of wat je ook moet laten gaan, er is 1 ding dat je altijd kunt vasthouden: Liefde.

Creatieve tip

Het is een terugkerend thema in mijn tekeningen en schilderijen. Ik teken graag hartjes. Eenvoudig én fijn om te doen. En mooie tegenhanger van hard werken: Rouw is hard werken, dus je mag veel hart werken.

Vasthouden en loslaten vanuit het hart. Terwijl ik daarover nadacht, ontwierp ik een tijdje geleden deze tekening. Teken zo’n hart, dat verandert in een vogel die weg vliegt…..Je kunt het op allerlei creatieve manieren uitwerken. Voor jezelf erover schrijven is ook een optie. Wat móet je vasthouden? Wat wil je vasthouden? Wat moet of wat wil je loslaten?

“Loslaten is anders vasthouden” (Manu Keirse)


Deze blog is eerder verstuurd naar de ontvangers van mijn Wekelijkse Inspiratie.
Wil jij ook gratis wekelijks een mail met creatieve inspiratie en blogs over rouw?
Schrijf je dan hier in.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.