Kleurrijk leven

Hoe is het met je? Ik hoop dat het goed gaat met je, of, zoals een vriendin soms tegen me zegt ‘ik wens je een: Zo goed mogelijk!’

Het is al even geleden dat ik mijn ‘Wekelijkse Inspiratie’ schreef. Dat begon een lieve vriendin op te vallen. Ik kreeg een mailtje met de vraag of ik ziek was of dat er iets anders aan de hand was. Ze miste mijn mail, waar ze altijd zo naar uitkeek. Ze kon ook geen nieuwe blogs vinden op mijn website. Ik vond haar bericht zo lief. Het is toch fijn als je hoort dat je gemist wordt.

Daarom heb ik vandaag mijn lege Word document weer voor me. Inspiratie of niet, contact houden vind ik belangrijk. Kijk hoe druk ik het had! Met heel leuke dingen.

Eerlijk gezegd had ik er geen zin meer in. Niet om over rouw te schrijven en niet om creatieve tips te delen.

Juist als tegenhanger van alles wat ik las en meekreeg over rouw, (ik volg veel collega’s rouwbegeleider, – coach, -therapeut), ontstond er een explosie aan nieuwe tekeningen en schilderijen. Ik wilde alleen nog mooie dingen maken, kleur geven aan het leven en vreugde delen.

Ik ontdekte een nieuwe inspiratiebron: Neurographic Art. Het is een mooi woord voor wat ik als coach/tekentherapeut eigenlijk al wel leerde. Betekenis geven aan lijnen. Vanuit een bepaalde gedachte iets vorm geven. Een fijne manier, aanvullend, om anderen te begeleiden bij rouw.

En een speelse manier van tekenen die voor iedereen haalbaar is. Ontspannend. Meditatief. 

Ik herontdekte het tekenen ’s avonds. Als bijna tv-verslaafde vond ik het tijd om te stoppen met kijken. In plaats daarvan zette ik rustgevende muziek op en pakte ik mijn kleurpotloden. Zo dook ik in mijn eigen fantasiewereld. Beter dan het nieuws in de wereld aan te horen. Mindful.


Deze blog is eerder verstuurd naar de ontvangers van mijn Wekelijkse Inspiratie.
Wil jij ook gratis wekelijks een mail met creatieve inspiratie en blogs over rouw?
Schrijf je dan hier in.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.