Het is leuker om te tekenen dan om te tranen

Toen ik vanochtend een stukje wandelde, dacht ik: ‘Ik heb er gewoon geen zin meer in!’ Waarin?

Een boek maken met tranen in de hoofdrol. Een boek over verliesverdriet bij rouw. Ik maakte een aantal collages voor mijn boek, waarin ik steeds tranen verwerkte. Als tekst daarbij dacht ik aan mooie quotes over rouw en troost.

Maar ik kan geen traan meer zien en geen quote meer verdragen. Zelfs de mooiste uitspraken over troost worden clichés als je ze vaak leest.

Vanochtend begon ik mijn dag met tekenen. Ik zette zomaar wat lijnen door elkaar en al gauw ontstond daar een vogel in. Natuurlijk is dat geen toeval. Ik zoek altijd weer naar de troostvogel.  Mijn vogel kreeg laarsjes, voor stevige stappen naar het zonlicht.

Zucht… ik voelde me weer blij. Alle vragen over mijn boek in wording verdwenen naar de achtergrond.  (‘Wat heeft dit voor zin? Wat kan ik ermee? Wat moet ik ermee? Wat hebben anderen hieraan?)

Ik heb weer zin om een boek te maken. Een boek met creatieve inspiratie. Voor wie op zoek is naar troost en het fijn vindt om even te tekenen. Mijn collages krijgen ook een plek in het boek, want tranen gaan aan troost vooraf.

Eerst de pijn, daarna is er ruimte voor troost.

Creatieve inspiratie

Het is leuker om te tekenen dan om te tranen
en tranen tekenen is ook leuk *

In mijn eerste boekje ‘Kleurenderwijsjes’ schreef ik ook al over druppels. Toen waren het regendruppels, met een vrolijk verhaaltje erbij. Ik deel het hier opnieuw. Gewoon even delen uit voorraad, zodat ik weer snel verder kan met het maken van mijn nieuwe boek.

Nieuws

In de webshop van Kleurenderwijs staan nieuwe kaarten.

De komende tijd zal ik weer wat nieuwe schilderijen plaatsen en oude verwijderen. Zo blijft het leuk om de website te bekijken. Via de sociale media laat ik vaak werk zien. Niet alles staat in de webshop, veel is te koop. Ik hoor het graag als je interesse hebt.

Er staan een paar activiteiten gepland, mijn aandacht gaat nu vooral naar het maken van een boek.

Agenda
Er staan twee workshops ‘Labyrint’ op het programma

Woensdag 31 mei, 10.00 – 12.00 uur: Labyrint van Chartres
Woensdag 14 juni, 10.00 – 12.00 uur: The man in the maze

Plaats: van Wischstraat 61, Terborg
Investering: twee uur tijd voor jezelf en € 45,- per workshop

Zie https://wilmakoolstra.nl/nieuws/ voor meer informatie

* Meer creatieve inspiratie rond de druppel/traan:
https://wilmakoolstra.nl/blogs/tranen-troost-en-tekenen/
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.