Geworteld en gegrond

Hoe was de afgelopen week voor jou?

Heb je de warmte van de zon gevoeld? Dat kan zo heerlijk ontspannen hè.
Of troosten.

Of had je juist moeite met de kracht en licht van de zomerse dagen, omdat je je niet prettig voelt,
omdat je iemand zo mist en rouwt…en had het voor jou best mogen regenen?

Ik heb deze week genoten van veel wandelen. Alleen en samen met anderen. In gesprek of stil mijmerend. Dankbaar dat ik kán wandelen. Dat ik gezond ben. Dankbaar dat ik weer kan genieten.

Ik merk steeds meer hoe het buiten zijn me goed doet. Hier kunnen golven emoties wegspoelen en wolken voorbij drijven. Hier zingen de vogels liedjes van troost en kleuren bloemen mijn gedachten. Hier waait de frisse wind door mijn hersenspinsels. Hier ontmoet ik mezelf met de natuur als spiegel.

Na de vorige Wekelijkse Inspiratie kreeg ik verschillende mailtjes met persoonlijke verhalen en foto’s van bomen. “Het heeft me echt geholpen om naar buiten te gaan”. Fijn!

Ik boom nog even door. Deze week zoomde ik in op de wortels van bomen. Hoe zijn ze geworteld?

Hoe ben jij geworteld? Als je wandelt, voel je goed de grond onder je voeten. Dat helpt bij het gronden/wortelen. Elke dag een half uur wandelen is goed voor je hersens volgens Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie) . Het is ook goed voor body en mind als je je verloren voelt in rouw.

Maar als je niet kunt wandelen, of moeilijk in beweging komt? Als je te moe bent….
Creativiteit is een krachtig middel om je beter te voelen.

Creatieve tip:

Teken een cirkel, en stel je voor dat het een doorgezaagde boom is. Onderaan de stam zijn wortels die zich steeds verder vertakken en dieper de grond in gaan.

  1. Teken een cirkel, en zet er een aantal stippen op.
  2. Vanuit die stippen zet je lijntjes. Ik koos voor steeds drie, maar meer of minder kan ook.
  3. Aan het uiteinde van die lijnen zet je weer stippen, die zich verder vertakken, verwortelen. Dit kun je steeds verder uitbreiden.

Als je stiften en fineliners hebt, kun je van dik naar dun werken. Of kies verschillende kleuren. Er zijn veel variaties mogelijk. Verschillende materialen en technieken. Ik tekende en kleurde wat voorbeelden met fineliners.


Deze blog is eerder verstuurd naar de ontvangers van mijn Wekelijkse Inspiratie.
Wil jij ook gratis wekelijks een mail met creatieve inspiratie en blogs over rouw?
Schrijf je dan hier in.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.