Boomkracht, in Beweging en Bijzondere ontmoetingen

Wandel jij ook zo graag?

Ik vind het altijd heerlijk. Ik wandel als mijn hoofd vol is, of mijn hart leeg voelt, als ik lang heb stilgezeten…
Friedrich Nietzsche zei het al:
‘Ga zo weinig mogelijk zitten. Hecht geen geloof aan gedachten die niet tijdens het vrijelijk bewegen buiten zijn ontstaan’

Ik zie ook altijd weer nieuwe dingen. Of eigenlijk zie ik dingen die ik eerder al zag, maar waar ik opeens betekenis in zie. Zo zag ik deze boom, helemaal alleen. En ik dacht: wát een kracht straalt deze boom uit. Alleen, maar niet eenzaam. Een gedachte die ontstond omdat ik het op dat moment zo heerlijk vond om in mijn eentje, in stilte te wandelen.

Niet alleen de kracht, maar ook de schaduw van de boom bracht me op gedachten. Deze boom is sterk mét zijn schaduw. De schaduwkant hoort er gewoon bij. Net zoals jouw schaduw ook bij jou hoort. De zon en de schaduw, vreugde en verdriet.

Ik zie ook altijd weer nieuwe dingen. Of eigenlijk zie ik dingen die ik eerder al zag, maar waar ik opeens betekenis in zie. Zo zag ik deze boom, helemaal alleen. En ik dacht: wát een kracht straalt deze boom uit. Alleen, maar niet eenzaam. Een gedachte die ontstond omdat ik het op dat moment zo heerlijk vond om in mijn eentje, in stilte te wandelen.

Niet alleen de kracht, maar ook de schaduw van de boom bracht me op gedachten. Deze boom is sterk mét zijn schaduw. De schaduwkant hoort er gewoon bij. Net zoals jouw schaduw ook bij jou hoort. De zon en de schaduw, vreugde en verdriet.

Bomen zijn net mensen. En je kunt er lang over filosoferen of gewoon een beetje mijmeren.

Heb jij ook een boom in je omgeving die jou iets zegt? Waar je een verhaal bij zou kunnen verzinnen?

Creatieve tip:

Maak de komende week eens elke dag een foto van een boom. Wat wordt jouw foto van de dag en waarom?
Welke betekenis zie je erin?

Als je dit gaat doen, heb je meteen een leuke reden om nu écht te gaan wandelen. (voor als je moeite hebt om in beweging te komen)

Of kijk en luister naar het verhaal van de drie bomen* en teken/schilder de boom waarmee jij verbinding voelt. 


Deze blog is eerder verstuurd naar de ontvangers van mijn Wekelijkse Inspiratie.
Wil jij ook gratis wekelijks een mail met creatieve inspiratie en blogs over rouw?
Schrijf je dan hier in.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.